Koirat on kyllä omalla tavallaan aikamoisia loisia: Ne saa "isäntäeläimeltään"  (ihmiseltä) ruuan ja kaiken muunki tarvitsemansa, mutta ite niistä (tai suurimmasta osasta koiria) ei ole mitään hyötyä. Ennemminki vaivaa! Ja aika palio menee rahaa ja aikaa ja kaikkea :) aika harva koira tienaa oman elantonsa.

Minkälainen toi ihmisen ja koiran symbioosi on? Ku pakko sen on joku olla, koska on tässä systeemissä mukana kahen lajin edustajia ja eikös se niiden välinen vuorovaikutussuhde ollu se symbioosi?

Hyötykoira/virkakoira - ihminen, nii oiskoha silloin kyseessa mutualismi eli molemminpuolinen hyötysuhde? Jaa, jaa... seurakoira - ihminen, nii oisko se suhde kommensalismi eli toinen osapuoli hyötyy toisesta tuottamatta tälle kuitenkaan haittaa. Hmm.. rahanmeno? Se on haitta! Elikkäs, taitaapa toi koira -  ihminen suhde ollakki sitä loisimisjuttua, ku silloin vaan toinen hyötyy toisesta.

Nii tai ainakaan näkyvää hyötyä ei koirasta ole, se hyödyllisyys taitaa olla enemmänki noita  "henkimaailman" asioita ;)
Tärkeitä elukoita noi koirat mulle, minkäs sille voi. Sitä on hankala sanoa et mikä tekee jostaki ihmisestä eläinrakkaan, ja miten ihmeessä kaikki ei huomaa tuota koirien ihanuutta?



Mitä se vaatii: Et antais kaiken

Mitä se antaa?    -On vastaus vaikein